Tehnologija

Kao izuzetno stabilna i široko rasprostranjena platforma za razvoj programskih rješenja, Borland Delphi obezbjeđuje stabilnost, efikasnost i jednostavnost razvoja specifičnih zahtjeva po željama i potrebama korisnika.

Namijenjen za razvoj klijent-server aplikacija kao i aplikacija koje rade u Web okruženju, Delphi pruža sigurno i modularno okruženje, sa ogromnom bibliotekom dodatnih modula nezavisnih proizvođača namijenjenih za rješevanja posebnih, specijalnih potreba u okviru razvojnog procesa.

Baziran na najboljim pricnipima programiranja, Delphi omogućava programerima vrhunsku produktivnost pružajući istovremeno velike mogućnosti za razvoje stabilnih i izuzetno korisnički orijentisanih aplikacija, koje karakteriše bogat i visoko upotrebljiv korisnički interfejs.

Kao programski jezik, a posebno u formi JAVA Enterprise Edition ( J2EE ) platforme, JAVA se generalno smatra standardom za razvoj stabilnih, komponent-baziranih, distribuiranih korporativnih aplikacija.

Infonet dizajnira ovakve aplikacije za najzahtjevnije klijente u području telekomunikacija, bankarstva i javne uprave. Osim stabilnosti, efikasnosti i inter-operabilnosti, ovi klijenti takođe zahtijevaju brz razvoj aplikacija i fleksibilno i ekonomično održavanje. U svim ovim slučajevima J2EE je najbolji izbor razvojne platforme.

Posjedujemo iskustvo u razvoju Web aplikacija kako za Intranet tako i za Internet korištenje, server i klijent aplikacije koje se izvršavaju na korisničkim desktop računarima. Kreiramo sisteme ‘od nule’ ali takođe gradimo i integracijska rješenja između različitih sistema sa različitim interfejsima. Pri tome koristimo Web Servise, REST, JMS, interfejse za baze podataka i druge načine implementacije.

Zahvaljujući činjenici da nismo subjektivno orijentisani isključivo na jednu tehologiju možemo dizajnirati rješenja koja su optimalna za naše korisnika. Naša rješenja rade na različitim aplikacijskim serverima ( Tomcat, Jboss, BEA, Oracle AS,…) na svi standardnim ili nestandardnim operativnim sistemima (Microsoft Windows Server, Linux, AIX, HP/UX, ...) i na serverima baze podataka različitih proizvođača (Oracle, Microsoft SQL Server, IBM DB/2, MySQL, ...).

Web aplikacije sa bogatom funkcionalnošću kreiramo korištenjem JSF i Google toolkit tehnologija, a u pojedinim slučajevima korištenjem samo osnove – JSP i servleti.

Web aplikacije, bilo u formi intranet rješenja ( za zatvorene grupe korisnika u okviru jedne organizacije ) ili Internet aplikacija za “cijeli svijet” predstavljaju idelano rješenje za distribuciju informacija i aplikacija velikom broju korisnika bez potrebe za distribucijom programa na njihova radna mjesta.

Infonet posjeduje veliko iskustvo u razvoju Web aplikacija. U mogućnosti smo da dizajniramo i implementiramo aplikacije koje zadovoljavaju najkompleksnije zahtjeve korisnika.

Pri razvoju aplikacija za mobilne uređaje – telefone, podržavamo sve glavne platforme : Windows mobile, mobile Java ( J2ME ) i Symbian S60.

Neke od tehnologija koje koristimo u ovoj oblasti su : GPS lokalizacija, Bluetooth konekcija, simetrična i asimetrična enkripcija, RFID čitanje i pisanje, čitanje bar koda, korištenje integrisanih kamera, SMS slanje i prijem i prenosi podataka.

Kako se ova oblast rapidno mijenja iz dana u dan, preporučujemo našim klijentima da prije konačne odluke o izboru opreme i softverske platforme za mobilna rješenja obavezno konsultuju naše eksperte iz ove oblasti kako bi se omogućio optimalan izbor.
 
INFONET d.o.o., Mehmedalije Maka Dizdara 26, 75000 Tuzla, BA
tel.: + 387 35 306 550_, fax.: + 387 35 306 551