Mrežna rješenja

Razvoj informacionih tehnologija konstantno dovodi do novih aplikacija i usluga, u isto vrijeme povećavajući kompleksnost upravljanja IT okruženjem.

Da bi se osiguralo kvalitetno upravljanje uslugama i informacionim sistemima, nudimo vam rješenja bazirana na testiranim i oprobanim proizvodima najboljih svjetski proizvođača. Infonet posjeduje dugogodišnje iskustvo u nadgledanju i upravljanju IT okruženjem ( mreže, serveri, radne stanice, sistemi za baze podataka, aplikacije ) bazirano na sljedećim proizvodima :

- IBM Tivoli

- HP OpenView

- Microsoft System Center

Ova rješenja nam pomažu u rješavanju problema sigurnosti, dostupnosti i performansi infromacionih sistema i kompletnih IT okruženja.

Rješenja koja pružamo zasnivaju se na principu "ključ u ruke", a obuhvaćaju sve faze od analize stanja i zahtjeva, preko dimenzioniranja, dizajniranja, implementacije, pa do održavanja komunikacijskih mreža.


Neka od mrežnih rješenja koja Infonet pruža su:

Strukturno kabliranje – instalacija kabelske pasivne mrežne infrastrukture visokih performansi, neovisnog o tehnološkim promjenama aktivnih mrežnih uređaja i aplikativnih rješenja.

LAN/WAN – switching i routing tehnologije su temeljne mrežne tehnologije.

Data centar – podatkovni centar je bitniji nego li ikad prije za poboljšanje produktivnosti, ubrzanje poslovnih procesa i efektivnu implementaciju promjena.

Bežične mreže – integracija bežične i žičane mreže u jedinstvenu cjelinu koja podržava sve trenutno važeće standarde te osigurava nadogradivost i za buduće.

Video Konferencije – rješenje ima širu primjenu u velikim tvrtkama jer nudi veliku uštedu vremena i novca.

Nadzor mreže – uspješan nadzor mreže počinje s pravilno dizajniranom mrežom, a nastavlja se pomno odabranim i podešenim alatima. Nadzor i upravljanje velikim sistemima vrlo su važni za rješavanje problema koji utiču na mrežne karakteristike – dostupnost, raspoloživost, otpornost na greške i sigurnost.

Kontrola pristupa mreži – rješenje koje osigurava da svaka krajnja tačka udovoljava sigurnosnim pravilima mreže prije nego joj je odobren pristup.


 
INFONET d.o.o., Mehmedalije Maka Dizdara 26, 75000 Tuzla, BA
tel.: + 387 35 306 550_, fax.: + 387 35 306 551